Грижа за нас или как да бъдем щастливи

Грижа за нас или как да бъдем щастливи

Грижа за нас или как да бъдем щастливи. Грижа за себе симоже да означава различни неща за различните хора, но в основата си включва грижа за себе си физически, интелектуално и емоционално. Това е от решаващо значение за поддържане на цялото ви психическо здраве.

Грижата за себе си предполага да се грижите за себе си в свят, в който винаги трябва да сте продуктивни и бързи. Самообслужването е подобно на начина, по който безопасността на самолета ви инструктира първо да си сложите кислородната маска. Не става дума да бъдеш егоист; става дума за следване на указанията за по-добър и щастлив вас.

С наближаването на зимата и студените сутрини и вечери стават все по-разпространени, много от вас променят обичайната си рутина. Искаме нещо, което да ни кара да се чувстваме комфортно и уютно, затова търсим комфорт и топлина.

Грижа за нас или как да бъдем щастливи

Прегаряне, тъга, безпокойство, негодувание, и други лоши чувства могат да възникнат от това, че сте твърде заети, за да се грижите за себе си. Ежедневният навик за самообслужване, от друга страна, може да помогне с:

По-добър сън Подобрена концентрация Повишена самоувереност Нивата на тревожност и стрес са по-ниски Подобрена устойчивост Изграждане на по-силни връзки и за мен това е най-важното.

Отделете време от забързания си ден, за да изградите ритуал за грижа за себе си. Ритуалите са смислено поведение с дълбоко чувство за цел. Не е нужно да е обширно или сложно; просто трябва да е уникален за вас. Ето няколко идеи, които да ви помогнат да създадете своя собствена церемония – опитайте да добавите тези, които ви говорят.

Създайте релаксиращ навик през нощта

Вярвам, че вечерта е идеалното време за малко глезене. Това е фантастичен начин да се отпуснете и да се освободите от стреса след дълъг ден. Използването на успокояващо мляко за вана преди лягане, изгарянето на успокояваща соева свещ

Използването на етерични масла е друг начин за създаване на максимално ниво на комфорт.

Пиенето и яденето е чудесно нещо за душата и тялото ви

Опитайте да откриете новото си любимо лате с куркума или здравословен чай, който просто осигурява такова ускоряващо усещане във вас и преди да се усетите, това е просто нещо, което трябва да пиете всяка вечер!

Изразете благодарност

Отделете няколко минути от деня си, за да медитирате и да практикувате признателност. Напишете 10 неща, за които сте благодарни, независимо дали е първото нещо сутрин или късно вечер. Това е отличен начин да развиете по-положителен възглед за живота за себе си и за другите около вас.

Открийте вашата идеална рутинна грижа за кожата

Значението на ежедневната рутинна грижа за кожата не може да бъде надценено. Помага за развитието на устойчивост и рутина, като същевременно осигурява момент на тиха и прекрасна кожа. Добър слънцезащитен крем с SPF, релаксиращ овлажнител или дневен крем и овлажняваща нощна маска са всички основни елементи във вашата рутина. Намирането на сутрешен или вечерен режим, който работи за вас и вашата кожа, е най-важният компонент от този процес

Последни публикации

7 храни които да ядете за по-здрава кожа

7 храни които да ядете за по-здрава кожа

В тази статия ще разгледаме кои са основните 7 храни които да ядете за по-здрава кожа. Всеки знае значението на правилното хранене за по-здрава и по-млада кожа. Яденето на вашите пет на ден, пиенето на много вода и намаляването на захарта ще имат положителен ефект. Но кои храни трябва да потърсите да включите в диетата […]

Вижте повече
Ползи от слънчевата светлина за кожата

Ползи от слънчевата светлина за кожата

Ползи от слънчевата светлина за кожата, косата и здравето. Слънчева светлина за депресия . Слънчевата светлина може да помогне на хората, страдащи от депресия . Поради по-малкото излагане на слънце може да възникне определена форма на депресия, наречена сезонно афективно разстройство (SAD). Това се случва главно през зимата или през есента. През 2001 г. проучване, […]

Вижте повече
Полезно ли е слънцето за нашата кожа

Полезно ли е слънцето за нашата кожа

Полезно ли е слънцето за нашата кожа? Всички знаем, че твърде много слънце може да бъде вредно за кожата ви, но правилният баланс на слънчева светлина може да има удивителен лечебен ефект върху тялото и ума ви. И така, как слънчевата светлина може да помогне за подобряване на вашето здраве? Може да помогне за облекчаване […]

Вижте повече

Споделете ни в:

Запази час сега!