Естествени аромати – дар от природата

естествени аромати

Вълшебството на естествени аромати въздейства на сетивата ни и ни прави по-щастливи, по-добри и хармонизирани.

Когато говорим за използването на естествени аромати в козметиката, имаме предвид пряката връзка между естествените аромати, използвани в козметичните продукти, и различните усещания, които те успяват да ни предадат, карайки ни да се чувстватваме уникални и специални.

Заради това, че действат като антидепресант и стимулатор, имат пречистващи, антибактериални, антивирусни и успокояващ свойства. Естествените аромати набират популярност като средство за натурална, безопасна и евтина терапия за редица здравословни проблеми, и не само.

Знаете ли, че 75% от нашите емоции се влияят от миризмата?

Това се случва благодарение на хипоталамуса. Тази част от мозъка е свързана с нашата обонятелна система и е отговорна за съхраняването на нашите емоции, поради което всяка миризма може да предизвика разнообразие от различни усещания и емоции.

Какво представляват естествените аромати?

Те са вещества, получени от плодове, семена и подправки. Те се характеризират с това, че освен че ги придобиваме от естествени източници, те не претърпяват химически промени след екстракция.

Благодарение на естествените си свойства те са подходящи за всички типове кожа, както и за вегани, което ги прави отличен вариант в много козметични продукти.

Използването на естествените аромати в козметиката е много разнообразно, тъй като можем да ги използваме за направата от балсами за устни, червила, дневни и нощни кремове за лице, до пасти за зъби, гелове и сапуни.

Препоръчваме ви да опитате нашето разнообразие от природни аромати и да ни разкажете за своя опит. Сигурни сме, че ще ги заобичате!

Към курс по Микроблейдинг

Последни публикации

употребата на силикони

Какви са отрицателните ефекти, които употребата на силикони може да причини?

Досега обяснихме какво представляват силиконите и причината, поради която те се използват в козметиката. Сега ще говорим за това какви са отрицателните ефекти от използването на тези вещества върху косата и кожата ни. Започваме със споменаването, че когато прилагаме продукт върху косата си, който съдържа силикон (шампоан, балсам, маска …), това, което ще направим, е […]

Вижте повече
ефектите от използването на силикон

Какви са ефектите от използването на силикон в козметиката

Забелязали ли сте, че естествените козметични продукти придобиват много по-голямо значение днес? Ефектите от използването на силикон Всичко това се развива малко по малко благодарение на факта, че много хора са искали да намерят нови алтернативи, които са били естествени за личната грижи. И по този начин да могат да се освободят от някои съставки, […]

Вижте повече
перманентен грим

Спечелете безценно време за Вас – изберете перманентен грим.

Не искате ли една всекидневна задача по-малко? Представете си сутрин, в която се събуждате от кафето, не от вечния сблъсък с всичките уреди за разкрасяване.  Има решение още известено като дермапигментация или перманентен грим – козметична процедура, с която можете да си подарите безценно време за Вас. Всеки ден в продължение на 2 до 5 […]

Вижте повече

Споделете ни в:

Запази час сега!