Какви са ефектите от използването на силикон в козметиката

ефектите от използването на силикон

Забелязали ли сте, че естествените козметични продукти придобиват много по-голямо значение днес?

Ефектите от използването на силикон

Всичко това се развива малко по малко благодарение на факта, че много хора са искали да намерят нови алтернативи, които са били естествени за личната грижи. И по този начин да могат да се освободят от някои съставки, които някои конвенционални козметични продукти съдържат.

Днес около 50% от всички козметични средства съдържат в състава си различни силикони. Ефектите от използването на силикон не винаги могат да са благоприятени. Благодарение на тях след използването на дезодоранти върху кожата не остава бял налеп. А след прилагането на шампоан, в състава на който влизат силикони, косата става гладка и блестяща.

Какво представляват силиконите и защо се използват в козметиката?

Силиконите са неорганични полимери, съставени от поредица от редуващи се силициеви и кислородни атоми, те са безцветни, неразградими. А също имат възможност да се използват в най-различни приложения в козметиката и в продуктите за лична хигиена. Такива са шампоани, гелове, балсами, маски и кремове за коса, наред с други.

Тези полимери обаче се използват в много козметични формулировки като проводящи или омекотяващи агенти, тъй като имат много лека текстура, спомагат за улесняване на нанасянето на продуктите, а също така временно и значително подобряват визуалния вид на косата и кожата. , създавайки усещането, че са много здрави.

Имайки предвид горното, споделяме някои причини, поради които силиконите се използват както в продуктите за коса, така и в продуктите за кожа:

  • В косата силиконите улесняват стилизирането, осигурявайки обем и блясък, а също така омекотяват кожичките, оставяйки косата много по-копринена. В продуктите за оформяне на косата, силиконът се използва за защита на косата от сушилни, ютии и бои, наред с други. Това се дължи на факта, че това е инертно и стабилно вещество при високи температури.
  • Що се отнася до кожата, в грима силиконите удължават живота на продукта, оставяйки кожата с много по-гладка и влажна текстура, скривайки порите и запълвайки бръчките, създавайки усещането, че е силно хидратиран.

Не на последно място силиконите се използват, за да замаскират недобри козметични формули, евтини и бедни на активни съставки, защото дават привиден, но само привиден ефект, продуктът не прави друго.  

Дори и най-полезните неща може да не са подходящи за някого или да не се харесат. Някои ще бъдат доволни от мекотата и гладкостта, които силиконите дават на косата, а други не. В този случай не е необходимо веднага да бързате да търсите козметика, в която изобщо няма, за да започнете, можете да опитате да преминете към продукти, в които се съдържат силикони в по-малки количества.

Само чрез експериментиране можете да определите кои инструменти са подходящи за вас. Успех!

Повече за курс по Микроблейдинг

Последни публикации

Как да се справим със суха кожа

Грижа за кожата на лицето: проблеми и домашни грижи

Кожата на лицето е много чувствителна и възприемчива към околната среда, външните фактори, които често оказват негативно влияние върху нея. Стресът, замърсеният въздух, недохранването, лошите навици, използването на декоративна козметика водят до негативни последици: кожата става суха, възникват различни възпалителни процеси, появяват се черни петна. Можете да научите повече за почистването на лицето с апарат […]

Вижте повече
Диодна лазерна епилация в София

Диодна лазерна епилация в София

Диодена лазерна епилация: характеристики, плюсове и минуси на устройството Кое момиче не мечтае за идеално гладка кожа на тялото си, без досадни косъмчета? Съвременните лазерни технологии позволяват постигане на желания ефект, особено популярен е диодният лазер. Използва се в козметологията от около четиридесет години и си е създала отлична репутация. Нека да разберем как работи […]

Вижте повече
Неоперативна блефаропластика в София

Неоперативна блефаропластика в София

Неоперативна блефаропластика в София или Fibroblast(плазма лифтинг в София) се извършва се с Plasma Pen – уред, който използва ниска мощност и подходяща безопасна честота за козметични цели. При прилагането му няма опасност от страничен ефект. Прочетете повече за услугата за неоперативна блефаропластика в София и изпробвайте в нашият козметичен център. Плазменият лифтинг с Plasma […]

Вижте повече

Споделете ни в:

Запази час сега!