Какви са ефектите от използването на силикон в козметиката

ефектите от използването на силикон

Забелязали ли сте, че естествените козметични продукти придобиват много по-голямо значение днес?

Ефектите от използването на силикон

Всичко това се развива малко по малко благодарение на факта, че много хора са искали да намерят нови алтернативи, които са били естествени за личната грижи. И по този начин да могат да се освободят от някои съставки, които някои конвенционални козметични продукти съдържат.

Днес около 50% от всички козметични средства съдържат в състава си различни силикони. Ефектите от използването на силикон не винаги могат да са благоприятени. Благодарение на тях след използването на дезодоранти върху кожата не остава бял налеп. А след прилагането на шампоан, в състава на който влизат силикони, косата става гладка и блестяща.

Какво представляват силиконите и защо се използват в козметиката?

Силиконите са неорганични полимери, съставени от поредица от редуващи се силициеви и кислородни атоми, те са безцветни, неразградими. А също имат възможност да се използват в най-различни приложения в козметиката и в продуктите за лична хигиена. Такива са шампоани, гелове, балсами, маски и кремове за коса, наред с други.

Тези полимери обаче се използват в много козметични формулировки като проводящи или омекотяващи агенти, тъй като имат много лека текстура, спомагат за улесняване на нанасянето на продуктите, а също така временно и значително подобряват визуалния вид на косата и кожата. , създавайки усещането, че са много здрави.

Имайки предвид горното, споделяме някои причини, поради които силиконите се използват както в продуктите за коса, така и в продуктите за кожа:

  • В косата силиконите улесняват стилизирането, осигурявайки обем и блясък, а също така омекотяват кожичките, оставяйки косата много по-копринена. В продуктите за оформяне на косата, силиконът се използва за защита на косата от сушилни, ютии и бои, наред с други. Това се дължи на факта, че това е инертно и стабилно вещество при високи температури.
  • Що се отнася до кожата, в грима силиконите удължават живота на продукта, оставяйки кожата с много по-гладка и влажна текстура, скривайки порите и запълвайки бръчките, създавайки усещането, че е силно хидратиран.

Не на последно място силиконите се използват, за да замаскират недобри козметични формули, евтини и бедни на активни съставки, защото дават привиден, но само привиден ефект, продуктът не прави друго.  

Дори и най-полезните неща може да не са подходящи за някого или да не се харесат. Някои ще бъдат доволни от мекотата и гладкостта, които силиконите дават на косата, а други не. В този случай не е необходимо веднага да бързате да търсите козметика, в която изобщо няма, за да започнете, можете да опитате да преминете към продукти, в които се съдържат силикони в по-малки количества.

Само чрез експериментиране можете да определите кои инструменти са подходящи за вас. Успех!

Повече за курс по Микроблейдинг

Последни публикации

употребата на силикони

Какви са отрицателните ефекти, които употребата на силикони може да причини?

Досега обяснихме какво представляват силиконите и причината, поради която те се използват в козметиката. Сега ще говорим за това какви са отрицателните ефекти от използването на тези вещества върху косата и кожата ни. Започваме със споменаването, че когато прилагаме продукт върху косата си, който съдържа силикон (шампоан, балсам, маска …), това, което ще направим, е […]

Вижте повече
ефектите от използването на силикон

Какви са ефектите от използването на силикон в козметиката

Забелязали ли сте, че естествените козметични продукти придобиват много по-голямо значение днес? Ефектите от използването на силикон Всичко това се развива малко по малко благодарение на факта, че много хора са искали да намерят нови алтернативи, които са били естествени за личната грижи. И по този начин да могат да се освободят от някои съставки, […]

Вижте повече
перманентен грим

Спечелете безценно време за Вас – изберете перманентен грим.

Не искате ли една всекидневна задача по-малко? Представете си сутрин, в която се събуждате от кафето, не от вечния сблъсък с всичките уреди за разкрасяване.  Има решение още известено като дермапигментация или перманентен грим – козметична процедура, с която можете да си подарите безценно време за Вас. Всеки ден в продължение на 2 до 5 […]

Вижте повече

Споделете ни в:

Запази час сега!