Какви са отрицателните ефекти, които употребата на силикони може да причини?

употребата на силикони

Досега обяснихме какво представляват силиконите и причината, поради която те се използват в козметиката. Сега ще говорим за това какви са отрицателните ефекти от използването на тези вещества върху косата и кожата ни.

Започваме със споменаването, че когато прилагаме продукт върху косата си, който съдържа силикон (шампоан, балсам, маска …), това, което ще направим, е да създадем слой, който предотвратява естественото регенериране на скалпа, също ако това вещество не е отстранено правилно от косата ни , може да доведе до пърхот, къдрене, дехидратация и косопад, наред с други.

Употребата на силикони. Силиконът много често бива скрит в списъка със съставките на вашия продукт

По отношение на прилагането на силиконови продукти върху кожата, като грим, трябва да имаме предвид, че ако го правим в много дълъг период, тези вещества могат да попречат на правилното усвояване на необходимите в кожата хранителни вещества, като по този начин причинява пъпки по по-чувствителната кожа.

Ето и няколко съвета как да откриете наличието на нежелан силикон във вашите козметични продукти

Силиконът много често бива скрит в списъка със съставките на вашия продукт под имена като:

  • Siloxan, Cone или Conol, това в същност са силикони.
  • ClomethiCone е летлив силикон със антистатично и омкотяващо действие, който обиконвено се използва в производството на шампоани. DimethiCone е силиконово масло употребявано в кремовете за лице с цел образуване на защитен слой.
  • DimethiCone Cool и  AmoDimethiCone се намират най-често в балсамите за коса, особено в балсамите за сухи коси, защото образуват плътен защитен слой върху косъма.

От друга страна, трябва да се спомене, че силиконите, тъй като могат да причинят отрицателни ефекти върху косата и кожата ни, могат да ги причинят и в природата, тъй като не са биоразградими и не могат да се разлагат естествено в околната среда.

От N.S.S cosmetics and SPA ви даваме няколко съвета, за да избегнете използването на силикони във вашите козметични продукти:

  1. Разгледайте съставките на козметичните продукти за окончания като -конус, -конол и -ксан. Най-известните са: диметикон, диметикон кополиол, циклометикон и циклопентасилоксан.
  2. Закупете продукти без силикон, които са направени с основа от естествени съставки като твърди шампоани и балсами, направени с масла от бадеми и кокосово масло и други.
  3. Кокосов каприлат, който осигурява лека и приятна текстура, много подобна на тази, предоставена от силикони, но без да запушва порите или да пречи на нормалните функционалности на кожата.

За да сме по-информирани, когато купуваме козметика е добре да поглеждаме съдържанието. Тъй като употребата на силикони в съставките на коземтиката не винаги е описана. Съставките винаги са наредени в низходящ ред, от тези с най-висок % в състава към тези с най-нисък.

 Опитайте се да не използвате козметика за коса, където съдържанието на силикони надхвърля 50%. Прилагайки козметика, съдържаща високо полимерни силикони, нанасяйте я само върху краищата на косата, избягвайки контакт с скалпа.

Информация относно Обучение/курс по Микроблейдинг от NSS Cosmetics

Последни публикации

Кой има нужда от ламиниране на веждите?

Момичета със светли вежди, които искат да избегнат негативния ефект на перманентната боя върху космите и кожата, а също така се стремят към по-траен ефект. Собственици на непокорни вежди, които всеки ден трябва да се оформят и фиксират с гелове или други специални инструменти. Разгледайте нашият комплект за ламиниране ботокс и боядисване на мигли. Момичета, […]

Вижте повече

Ламиниране на мигли и вежди в София

Искате да научите малко повече за ламиниране на мигли и вежди в София или самостоятелно в къщи. През последните няколко години непрекъснато се появяват нови услуги и продукти, свързани с красотата на миглите и веждите. Тенденциите могат да се проследят много ясно – всички нови продукти целят да ни спестят от необходимостта да отделяме време […]

Вижте повече
Процедури с хиалуронова киселина в София

Процедури с хиалуронова киселина в София

В тази статия ще разгледаме какво е хиалуронова киселина и какви са нашите процедури с хиалуронова киселина в София? Ще се опитаме да говорим за това популярно вещество с прости думи. Тъй като в медицинската терминология определението за хиалуронова киселина ще даде на малко хора разбиране за това какво чудотворно вещество е това: хиалуроновата киселина […]

Вижте повече

Споделете ни в:

Запази час сега!