Какви са отрицателните ефекти, които употребата на силикони може да причини?

употребата на силикони

Досега обяснихме какво представляват силиконите и причината, поради която те се използват в козметиката. Сега ще говорим за това какви са отрицателните ефекти от използването на тези вещества върху косата и кожата ни.

Започваме със споменаването, че когато прилагаме продукт върху косата си, който съдържа силикон (шампоан, балсам, маска …), това, което ще направим, е да създадем слой, който предотвратява естественото регенериране на скалпа, също ако това вещество не е отстранено правилно от косата ни , може да доведе до пърхот, къдрене, дехидратация и косопад, наред с други.

Употребата на силикони. Силиконът много често бива скрит в списъка със съставките на вашия продукт

По отношение на прилагането на силиконови продукти върху кожата, като грим, трябва да имаме предвид, че ако го правим в много дълъг период, тези вещества могат да попречат на правилното усвояване на необходимите в кожата хранителни вещества, като по този начин причинява пъпки по по-чувствителната кожа.

Ето и няколко съвета как да откриете наличието на нежелан силикон във вашите козметични продукти

Силиконът много често бива скрит в списъка със съставките на вашия продукт под имена като:

  • Siloxan, Cone или Conol, това в същност са силикони.
  • ClomethiCone е летлив силикон със антистатично и омкотяващо действие, който обиконвено се използва в производството на шампоани. DimethiCone е силиконово масло употребявано в кремовете за лице с цел образуване на защитен слой.
  • DimethiCone Cool и  AmoDimethiCone се намират най-често в балсамите за коса, особено в балсамите за сухи коси, защото образуват плътен защитен слой върху косъма.

От друга страна, трябва да се спомене, че силиконите, тъй като могат да причинят отрицателни ефекти върху косата и кожата ни, могат да ги причинят и в природата, тъй като не са биоразградими и не могат да се разлагат естествено в околната среда.

От N.S.S cosmetics and SPA ви даваме няколко съвета, за да избегнете използването на силикони във вашите козметични продукти:

  1. Разгледайте съставките на козметичните продукти за окончания като -конус, -конол и -ксан. Най-известните са: диметикон, диметикон кополиол, циклометикон и циклопентасилоксан.
  2. Закупете продукти без силикон, които са направени с основа от естествени съставки като твърди шампоани и балсами, направени с масла от бадеми и кокосово масло и други.
  3. Кокосов каприлат, който осигурява лека и приятна текстура, много подобна на тази, предоставена от силикони, но без да запушва порите или да пречи на нормалните функционалности на кожата.

За да сме по-информирани, когато купуваме козметика е добре да поглеждаме съдържанието. Тъй като употребата на силикони в съставките на коземтиката не винаги е описана. Съставките винаги са наредени в низходящ ред, от тези с най-висок % в състава към тези с най-нисък.

 Опитайте се да не използвате козметика за коса, където съдържанието на силикони надхвърля 50%. Прилагайки козметика, съдържаща високо полимерни силикони, нанасяйте я само върху краищата на косата, избягвайки контакт с скалпа.

Информация относно Обучение/курс по Микроблейдинг от NSS Cosmetics

Последни публикации

употребата на силикони

Какви са отрицателните ефекти, които употребата на силикони може да причини?

Досега обяснихме какво представляват силиконите и причината, поради която те се използват в козметиката. Сега ще говорим за това какви са отрицателните ефекти от използването на тези вещества върху косата и кожата ни. Започваме със споменаването, че когато прилагаме продукт върху косата си, който съдържа силикон (шампоан, балсам, маска …), това, което ще направим, е […]

Вижте повече
ефектите от използването на силикон

Какви са ефектите от използването на силикон в козметиката

Забелязали ли сте, че естествените козметични продукти придобиват много по-голямо значение днес? Ефектите от използването на силикон Всичко това се развива малко по малко благодарение на факта, че много хора са искали да намерят нови алтернативи, които са били естествени за личната грижи. И по този начин да могат да се освободят от някои съставки, […]

Вижте повече
перманентен грим

Спечелете безценно време за Вас – изберете перманентен грим.

Не искате ли една всекидневна задача по-малко? Представете си сутрин, в която се събуждате от кафето, не от вечния сблъсък с всичките уреди за разкрасяване.  Има решение още известено като дермапигментация или перманентен грим – козметична процедура, с която можете да си подарите безценно време за Вас. Всеки ден в продължение на 2 до 5 […]

Вижте повече

Споделете ни в:

Запази час сега!