Какво е микродермабразио?

Какво е микродермабразио?

В тази статия ще разгледаме какво е микродермабразио и какви са предимствата на процедурата?
Микродермабразиото е лечение, което използва внимателно абразивен процес за нежно полиране на горния слой на кожата, подобрявайки тонуса и текстурата на кожата ви. Хората избират дермабразио по различни причини, но като цяло то се използва за подобряване на външния вид на кожата ви, справяне с увреждане от слънцето, стареене, белези от акне и всякакви други кожни проблеми. Можете да видите повече за продукта микродермабразио пилинг

Какво е микродермабразио?

Микродермабразиото е специализирано лечение на кожата. Специален апликатор се използва за нежно изстъргване на най-горния слой на кожата. Друга техника за микродермабразио използва спрей, съдържащ или алуминиев оксид, или натриев бикарбонат, за да направи същото. Широко се смята за безопасно и подходящо за повечето типове кожа и цветове на кожата.

Микродермабразиото не е инвазивно, но използва специализирани умения и инструменти. Като такъв, вие искате да го завършите от квалифициран специалист. Обикновено сте седнали в легнало положение или легнали и техникът ще работи с избраните инструменти върху целевата област. Обикновено лечението завършва с нанасяне на успокояващ овлажнител и слънцезащитен крем.

Има три основни вида дермабразио:

Ръкохватка с диамантен връх

Това е специално проектиран инструмент, който едновременно отстранява мъртвите клетки, като същевременно ги изсмуква от кожата. Дълбочината на микродермабразиото се определя от приложеното от техника натиск и продължителността на времето върху даден участък от кожата. Обикновено се използва върху лицето, особено близо до очите поради своята прецизност.
Кристал: Кристалното микродермабразио пръска фини кристали върху кожата, които изтриват мъртвите кожни клетки и външния слой. Отново има вградено засмукване за незабавно отстраняване на кожата и използваните кристали.

Хидра дермабразио

Това е по-нов метод за микродермабразио и използва вода и кислород за ексфолиране на кожата, вместо кристалите, описани по-горе.
Боли ли микродермабразиото?
Терминът „абразия“ може да ви разочарова, като си мислите, че микродермабразиото ще бъде болезнено изживяване. Микродермабразиото обаче наистина не би трябвало да навреди. Първият път, когато го направите, може да се почувствате малко неудобно и кожата ви може да се почувства доста стегната след това. Може също да почувствате, че третираната област от кожата е доста топла по-късно.

Трябва да сте честни с вашия техник относно вашите нива на комфорт. Те винаги могат да регулират нивото на засмукване, за да е по-удобно. Ако имате чувствителна кожа, уведомете техника предварително.

Какво прави микродермабразиото?

Тъй като микродермабразиото работи чрез ефективно премахване на горния слой на кожата, където са доказани много кожни проблеми, то се използва най-вече за тези, които искат лечение за:

  • Намаляване появата на фини линии и бръчки
  • Намаляване появата на възрастови петна и хиперпигментация
  • Премахване на черни точки и подути пори
  • Справяне с акне и свързаните с него белези
  • Намаляване появата на стрии
  • Отървете се от неравномерната текстура и тон на кожата
  • Мелазма (петна с обезцветяване)
  • Справяне с увреждане от слънцето
  • Ползи от микродермабразиото


След като сте разбрали какво е микродермабразио и за какво служи, е добре да разберете и ползите.

След микродермабразио кожата ви ще бъде като бебе гладка и трябва да има по-малко разлики в пигментацията. Микродермабразиото може също така да стимулира производството на колаген, подпомагайки еластичността и появата на бръчки.

Леките белези, като например от акне или стрии, трябва да са по-малко очевидни. Мъртвите кожни клетки ще бъдат премахнати и кожата ви просто ще се почувства по-чиста от всякога. Циркулацията в кожата ви ще се подобри, като се гарантира, че всички необходими хранителни вещества и кислород имат ясен път за подмладяване на зоната.

Предимства на микродермабразиото

След дермабразио ще откриете, че кожата ви е по-способна да абсорбира избраните от вас продукти за грижа за кожата. За тези, които лекуват кожни заболявания като акне, това може да бъде особено важно, тъй като техните продукти за грижа за кожата са ефективно по-полезни. Микродермабразиото също може да намали размера на порите, като ги отпуши и подобри кръвообращението.

Едно от най-важните предимства на микродермабразиото за лице е, че това е безопасна процедура, особено когато се извършва от квалифициран техник. Не е толкова сурово или рисковано като процедури като химически пилинг или лазерно лечение, но все пак се възползвате от страхотни резултати. Времето за възстановяване не е много дълго и обикновено отнема само няколко часа.

Може би се чудите дали микродермабразиото може да намали белезите от акне. Отговорът е, че зависи от естеството и дълбочината на белега. Плитките хлътнали белези от акне трябва да видят подобрение. Ако белегът е по-дълбок, понякога се описва като белег от ледокос, тогава ползата ще бъде минимална. Въпреки това, тъй като микродермабразиото подобрява цялостната гладкост на кожата ви, може да откриете, че външният вид на белезите е подобрен.

Странични ефекти от микродермабразиото

Микродермабразиото е безопасно и повечето от страничните ефекти на микродермабразиото са или много краткотрайни, или не се наблюдават, когато микродермабразиото е завършено от опитен техник, който е оценил внимателно вашия тип кожа.

Най-честите нежелани реакции са просто леко зачервяване и чувствителност веднага след лечението. По-голямата част от хората установяват, че това намалява в рамките на час до два. Понякога може да има синини от процеса на засмукване, но техникът трябва да се погрижи да избегне това.

Тези с особено чувствителна кожа или много тежко акне може да се наложи да положат специални грижи, за да избегнат дразнене. Микродермабразиото не се препоръчва, ако имате кожно заболяване като екзема, розацея, псориазис или херпес. Не трябва да правите микродермабразио, ако в момента имате слънчево изгаряне или някакви отворени рани.

Микродермабразио последваща грижа

Най-лесният начин да избегнете или сведете до минимум страничните ефекти е да поддържате кожата си хидратирана с нежни овлажнители и да използвате слънцезащитни продукти през първите няколко седмици след лечението. Опитайте се да не използвате локални кремове за акне поне 24 часа след микродермабразио.

Колко често трябва да правите микродермабразио?

Колко често да правите микродермабразио обикновено се определя от вашите лични проблеми с кожата. Обикновено техниците ще планират редица първоначални сесии, последвани от по-широко разпределена поддръжка. Това може да варира от седмична до месечна база.

Микродермабразиото е популярно лечение, но обикновено трябва да се извърши в салон за красота поради използваното оборудване. Домашните комплекти за микродермабразио не са толкова ефективни. За достъпна алтернатива имаме многопроцедури за лицеда изберете от които може да се направи у дома.

Последни публикации

Ползите от пълноценният сън

Ползите от пълноценният сън

Възрастните трябва да могат да спят 7-8 часа, но това може да варира при отделните индивиди. Нуждата от сън при децата е значително по-висока от тази при възрастните. Юноши 9 часа и бебета дори 16 часа на ден. Интересно е да се отбележи, че бебетата прекарват половината от съня си в REM фазата. С напредване […]

Вижте повече
Как да се запазим красиви и жизнени за по-дълго

Как да се запазим красиви и жизнени за по-дълго

Подхранете кожата си с естествени продукти за грижа за кожата, за да изглеждате по-младиЗа да изглежда по-млада, да остане красива, хидратирана и здрава, кожата се нуждае от всички минерали, мастни киселини и витамини всеки ден. Защото точно като цялото ви тяло, което се нуждае ежедневно от разнообразие от добре усвоими и естествени хранителни вещества (понякога […]

Вижте повече
Как да останем млади и красиви по-дълго

Как да останем млади и красиви по-дълго

В тази стия ще разлгедаме как да останем млади и красиви по-дълго? Яжте богати на антиоксиданти храни или хранителни добавки, за да изглеждате по-млади. Свободните радикали са химични съединения и нестабилни молекули, които тялото произвежда като реакция на околната среда и друг натиск, тъй като тялото обработва храната и реагира на околната среда. Следователно е […]

Вижте повече

Споделете ни в:

Запази час сега!