Какво представляват пептидите

Какво представляват пептидите

Какво представляват пептидите? Пептиди за кожата: какво представляват, ползи и странични ефекти
Получавате по-гладка и стегната кожа с тази съставка, повишаваща колагена.
Серуми, лосиони, нощни кремове, емулсии или всеки друг продукт за грижа за кожата, ще намерите пептиди навсякъде. Пептидите за кожата служат за множество цели и има толкова много причини, поради които се намират в почти всички продукти.

Пептидите се срещат естествено в кожата и са от решаващо значение за производството на колаген. С други думи, прилагането на пептиди върху кожата ви може да й помогне да произвежда колаген, което ви дава млада, стегната и по-добра кожа. Звучи интригуващо, нали?

Какво представляват пептидите?


Пептидите са вериги от аминокиселини и градивни елементи на протеини във вашето тяло. Когато аминокиселините се комбинират в различни образувания, те създават различни пептиди. И когато пептидите се образуват по определен начин, те създават специфични протеини.

Протеините са най-основните градивни елементи на вашата кожа, органи и тъкани. А колагенът е един от най-важните протеини в тялото ви. Около 75%-80% от кожата ви се състои от протеин колаген.

Ето защо, когато производството на колаген е оптимално, кожата ви изглежда красива. И това е мястото, където пептидите могат да ви помогнат – като стимулират производството на колаген.

Какво правят пептидите за вашата кожа?

С възрастта производството на колаген намалява. В резултат на това кожата ви увисва и губи своята еластичност, а вие получавате бръчки. Включването на пептиди в рутинната ви грижа за кожата може да помогне до голяма степен. Можете да използвате както локални, така и перорални пептиди (които обсъдихме по-късно).

Те ​​имат ефект против бръчки върху кожата ви
В двойно-сляпо клинично проучване изследователите са изследвали 20 жени на възраст между 40 и 62 години. Дадена им е формула, съдържаща 3% колагеноподобен пептид и 1% бустерна молекула. Те прилагат гела върху областта на очите си в продължение на четири седмици. Резултатите показват значително намаляване на повърхността, както и на дълбочината на бръчките

Помагат за намаляване на еритема


Еритема или зачервяване на кожата може да се появи поради различни причини, включително инфекция, възпаление или повишен кръвен поток в повърхностните капиляри. Шестмесечно проучване върху 20 субекта установи, че както карнозинът (дипептидна молекула), така и N-ацетилкарнозинът (свързан с дипептида карнозин) могат да помогнат за намаляване на еритема, когато се прилагат върху кожата. Изследователите също установиха, че тези два пептида имат антиоксидантни свойства

Подобрява стегнатостта и еластичността на кожата
В две отделни проучвания, всяко от които изследва ефектите на трифлуороацетил-трипептид-2 против бръчки и увисване, беше установено, че този пептид подобрява стегнатостта и еластичността на кожата и намалява увисването на кожата

Естествени източници на пептиди, които трябва да консумирате за здрава кожа

  1. Мляко
    Млякото е един от най-изобилните източници на диетични пептиди. Биоактивните пептиди, съдържащи се в млякото, са първите пептиди, получени от храна, които са широко изследвани. Млякото е богато на суроватъчен протеин и казеин.
  2. След храносмилането и двата компонента могат да бъдат преработени в редица пептиди, които имат антимикробни и терапевтични ползи . Просто бъдете внимателни, тъй като консумацията на млечни продукти може да причини възпаление. Изберете органични и хранени с трева сортове, доколкото е възможно.

Яйца
Това са богати източници на диетични пептиди. Пептидите IRW и IQW имат противовъзпалителни свойства и също така съдържат антиоксиданти.

Соя

Соевите зърна и много други бобови зърна съдържат пептиди, които са свързани с множество ползи за здравето. Проучване твърди, че соевите пептиди имат антиоксидантни свойства и против умора. Той също така твърди, че соевият пептид може да увеличи колагена тип I в тялото ви

Риба и месо


Рибата, особено морската, е богат източник на основни пептиди и протеини. Пептидите в рибата могат да предотвратят фотостареенето на кожата . Особено богати на колаген са рибните кости и кожа. Колагенът от морски произход се използва най-вече в продуктите за грижа за кожата и е много ефективен ловец на свободните радикали

Странични ефекти от използването на пептиди

Когато започнете да използвате пептидни продукти, може да забележите някои странични ефекти и симптоми. Те включват:

Зачервяване
Възпаление
сърбеж
обрив
За да избегнете това, винаги правете тест за кръпка, преди да използвате продукт. Също така, преди да използвате който и да е пептид, не забравяйте да разберете дали сте алергични към него или не. По-добре е да се консултирате с дерматолог, преди да използвате какъвто и да е продукт за грижа за кожата.

Какво представляват пептидите

Пептидите присъстват в почти всички кремове, серуми и лосиони против стареене. Те възстановяват кожата ви, възстановяват клетъчните увреждания и стимулират производството на колаген, за да забавят признаците на стареене. Пептидите са суперзвездите на всяка рутинна грижа за кожата против стареене и най-хубавото е, че те подхождат на всички типове кожа и рядко предизвикват дразнене.

Ако искате да използвате пептиди за ползи в грижата за кожата, вземете концентрирани серуми и нощни маски, съдържащи пептиди. Това ще даде на кожата ви време да абсорбира съставката и ще забележите видими резултати.

Последни публикации

Ползите от пълноценният сън

Ползите от пълноценният сън

Възрастните трябва да могат да спят 7-8 часа, но това може да варира при отделните индивиди. Нуждата от сън при децата е значително по-висока от тази при възрастните. Юноши 9 часа и бебета дори 16 часа на ден. Интересно е да се отбележи, че бебетата прекарват половината от съня си в REM фазата. С напредване […]

Вижте повече
Как да се запазим красиви и жизнени за по-дълго

Как да се запазим красиви и жизнени за по-дълго

Подхранете кожата си с естествени продукти за грижа за кожата, за да изглеждате по-младиЗа да изглежда по-млада, да остане красива, хидратирана и здрава, кожата се нуждае от всички минерали, мастни киселини и витамини всеки ден. Защото точно като цялото ви тяло, което се нуждае ежедневно от разнообразие от добре усвоими и естествени хранителни вещества (понякога […]

Вижте повече
Как да останем млади и красиви по-дълго

Как да останем млади и красиви по-дълго

В тази стия ще разлгедаме как да останем млади и красиви по-дълго? Яжте богати на антиоксиданти храни или хранителни добавки, за да изглеждате по-млади. Свободните радикали са химични съединения и нестабилни молекули, които тялото произвежда като реакция на околната среда и друг натиск, тъй като тялото обработва храната и реагира на околната среда. Следователно е […]

Вижте повече

Споделете ни в:

Запази час сега!