Кои храни да избягваме за чиста кожа

Кои храни да избягваме за чиста кожа

В тази статия ще рагледаме кои храни да избягваме за чиста кожа? Вече трябва да знаете, че това, което ядете, се отразява на кожата ви. Да кажете „не“ на следните храни определено ще ви помогне да постигнете целите си за чиста и сияйна кожа.

 1. Рафинирана захар
  Яденето на сладки бонбони или други закуски, богати на захар, може да е доста привлекателно, но последствията не са приятни. Внезапното повишаване на нивото на глюкозата в кръвния поток предизвиква нежелана реакция, наречена гликация.

В този процес захарите се свързват с различни протеинови молекули, което води до образуването на крайни продукти на напреднало гликиране (AGE). Въпреки че тези съединения се образуват естествено в кожата ви с напредването на възрастта, повишената консумация на захар води до свръхпроизводство на AGEs.

Вижте повече и за нашите обучения за козметични услуги. Имаме множество курсове като:

 • Курс Лазерна епилация
 • Курс Ламиниране на вежди и боядисване с къна
 • Курс Ламиниране на мигли, ботокс и боядисване
 • Курс за професионален грим

Кои храни да избягваме за чиста кожа.

Състоянието се влошава, когато те се свързват с еластиновите и колагенови влакна в кожата ви, което прави тъканите твърди и слаби. След като кожата ви не успее да се възстанови, това води до загуба на стегнатост. Това в крайна сметка причинява отпусната кожа , бръчки и фини линии.

 1. Млечни продукти
  Страдате ли от акне? ако отговорът е да, консумацията на млечни продукти, включително мляко, може да причини хаос на кожата ви. В обсервационно проучване от 2018 г. експерти по кожата установиха, че има силна връзка между двете.

Най-лошото се причинява от консумацията на обезмаслено мляко. Това подчертава, че някои молекули в суроватката са отговорни за неблагоприятното въздействие върху кожата ви. Андрогенът, присъстващ в млякото, може също така да повиши вашето естествено ниво на андроген, което е свързано с акне и мазен тен.

Пикантни и горещи храни

Хората, страдащи от розацея , могат да изпитат внезапна поява на зачервяване и петна след ядене на пикантни храни. Няколко индивида със светла кожа също могат да получат внезапно зачервяване след консумация на гореща и пикантна храна.

Изследователите откриха, че пикантните и горещи храни могат да предизвикат розацея, което води до възпаление на кожата на лицето.

Важна забележка:

Моля, консултирайте се с вашия диетолог или лекар, за да разберете какво подхожда на тялото ви и какво не, преди да включите някоя от храните, споменати в тази статия, във вашата диета.

Често задавани въпроси за плодовете за блестяща кожа

 1. Добре ли е да се ядат само плодове всеки ден?
  Не, не е добре да ядете само плодове всеки ден. Плодовете сами по себе си не съдържат всички необходими хранителни вещества за правилното функциониране на тялото ви. Яденето само на плодове всеки ден може да доведе до дефицит на хранителни вещества като протеини, калций, витамини B, D, цинк, желязо, омега-3 мастни киселини и т.н. в дългосрочен план.
 2. Колко плодове трябва да ядете на ден?
  Като цяло се препоръчва да се консумират около 400-500 грама плод на ден. Можете да приемате 5 порции от 80-100 грама плодове през целия ден за блестяща кожа.
 3. Можете ли да ядете плодове през нощта за блестяща кожа?
  Да, можете да ядете плодове през нощта. Въпреки това, Аюрведа препоръчва да се пази поне половин час след хранене. Освен това се препоръчва да приключите с храненето поне 3-4 часа преди лягане.

Последната дума за полезните свойства на плодовете

Яденето на плодове осигурява на кожата ви широка гама от основни хранителни вещества, заедно с антиоксиданти, които помагат за постигане на чиста и блестяща кожа.
Независимо дали искате да намалите ранните признаци на стареене като бръчки и фини линии или да лекувате упоритите си акне, диета, богата на сезонни плодове и зеленчуци, може да ви помогне.
Плодовете също ви помагат да се справите с хиперпигментацията и слънчевите петна, като същевременно предотвратявате други дразнещи кожни състояния.

Козметични услуги за грасиви и елегантни жени, в София!

Последни публикации

7 храни които да ядете за по-здрава кожа

7 храни които да ядете за по-здрава кожа

В тази статия ще разгледаме кои са основните 7 храни които да ядете за по-здрава кожа. Всеки знае значението на правилното хранене за по-здрава и по-млада кожа. Яденето на вашите пет на ден, пиенето на много вода и намаляването на захарта ще имат положителен ефект. Но кои храни трябва да потърсите да включите в диетата […]

Вижте повече
Ползи от слънчевата светлина за кожата

Ползи от слънчевата светлина за кожата

Ползи от слънчевата светлина за кожата, косата и здравето. Слънчева светлина за депресия . Слънчевата светлина може да помогне на хората, страдащи от депресия . Поради по-малкото излагане на слънце може да възникне определена форма на депресия, наречена сезонно афективно разстройство (SAD). Това се случва главно през зимата или през есента. През 2001 г. проучване, […]

Вижте повече
Полезно ли е слънцето за нашата кожа

Полезно ли е слънцето за нашата кожа

Полезно ли е слънцето за нашата кожа? Всички знаем, че твърде много слънце може да бъде вредно за кожата ви, но правилният баланс на слънчева светлина може да има удивителен лечебен ефект върху тялото и ума ви. И така, как слънчевата светлина може да помогне за подобряване на вашето здраве? Може да помогне за облекчаване […]

Вижте повече

Споделете ни в:

Запази час сега!