Мицеларна вода за почистване на кожа

Мицеларна вода за почистване на кожа

Можете ли да използвате мицеларна вода вместо гел за лице, за да почистите кожата си? Мицеларната вода е чудодейно решение за почистване на суха кожа през зимата.

Ако сте имали проблемна кожа като моята, бихте помислили два пъти, преди да нанесете нещо върху лицето си. Въпреки че кремовете, лосионите и мехлемите крият риск от влошаване на обриви, измиването на лицето и сапуните могат в крайна сметка да изсушат кожата. Някои сапуни могат да бъдат толкова груби, че да накарат кожата да се лющи и лющи. Вижте нашето предложение за професионален апарат за водно дермабразио, аква пилинг и биолифтинг ( водно почистване на лице)

Но това е само повърхностната вреда, нанесена от сапуна. Силните почистващи препарати лишават кожата ви от влагата, карайки кожата ви да произвежда повече себум, за да компенсира липсата на хидратация. А твърде много себум води до пъпки.

Мицеларна вода за почистване на кожа

Може да промени рН и да наруши защитната киселинна мантия на кожата ви, която поддържа хомеостазата и предпазва от бактерии, причиняващи инфекции. Сапуните могат дори да компрометират микробиома на кожата, правейки я по-уязвима за грам отрицателни бактерии.

Истината е, че дори чешмяната вода може да промени здравето на кожата ви, така че измиването на кожата ви изобщо е добра идея? Да не говорим, това е досадна работа. В края на деня просто искате да се оттеглите в леглото, без да се налага да миете и подсушавате лицето си. Овлажняваща Вода с Колаген Aqua Moistura120мл.

Ето някои причини, поради които сапунът е вреден за кожата.

Затова реших да експериментирам с мицеларна вода, разтвор, съдържащ мека вода и суспендирани топчета масло. Мръсотията и мръсотията се придържат към маслото в мицеларната вода, осигурявайки ви чиста кожа само с едно движение. През последните години то замени почистващото мляко като средство за отстраняване на грим и се справя доста добре и като почистващ препарат.

Много жени са признали, че използват мицеларна вода вместо гел за лице и сапуни и са били зашеметени от резултатите. Акнето, сухата кожа и други разнообразни кожни заболявания, свързани с използването на сапуни и почистващи препарати, изчезнаха. Освен това кожата им изглеждала по-здрава и хидратирана. С толкова много страхотни отзиви реших да сложа почистващия си продукт за известно време и вместо това да използвам мицеларна вода, за да почистя лицето си.

Как да използвате мицеларна вода за почистване на кожа?

Всичко, от което се нуждаете, е бутилка мицеларна вода (уверете се, че използвате добра марка) и няколко памучни тампона или топчета. Вържете косата си далеч от лицето в чиста опашка. Добавете няколко капки от водата върху памучен тампон и избършете лицето си с дълги движения. Съсредоточете се върху проблемните зони като бузите, брадичката и линията на челюстта. Не търкайте твърде силно. Решението е трудно за мръсотията, но нежно за вашата кожа. Обърнете специално внимание на линията на косата си. Не е нужно да пръскате лицето си с вода след това.

Последни публикации

7 храни които да ядете за по-здрава кожа

7 храни които да ядете за по-здрава кожа

В тази статия ще разгледаме кои са основните 7 храни които да ядете за по-здрава кожа. Всеки знае значението на правилното хранене за по-здрава и по-млада кожа. Яденето на вашите пет на ден, пиенето на много вода и намаляването на захарта ще имат положителен ефект. Но кои храни трябва да потърсите да включите в диетата […]

Вижте повече
Ползи от слънчевата светлина за кожата

Ползи от слънчевата светлина за кожата

Ползи от слънчевата светлина за кожата, косата и здравето. Слънчева светлина за депресия . Слънчевата светлина може да помогне на хората, страдащи от депресия . Поради по-малкото излагане на слънце може да възникне определена форма на депресия, наречена сезонно афективно разстройство (SAD). Това се случва главно през зимата или през есента. През 2001 г. проучване, […]

Вижте повече
Полезно ли е слънцето за нашата кожа

Полезно ли е слънцето за нашата кожа

Полезно ли е слънцето за нашата кожа? Всички знаем, че твърде много слънце може да бъде вредно за кожата ви, но правилният баланс на слънчева светлина може да има удивителен лечебен ефект върху тялото и ума ви. И така, как слънчевата светлина може да помогне за подобряване на вашето здраве? Може да помогне за облекчаване […]

Вижте повече

Споделете ни в:

Запази час сега!