Пигменти за микроблейдинг и микропигментация

Пигменти за микроблейдинг и микропигментация

Пигменти за микроблейдинг и микропигментация. Пигментът е оцветяващ елемент, с който можете да придадете на веждите си желания нюанс и да премахнете несъвършенствата под формата на асиметрия или белези. Изборът на вид пигмент зависи от вида на перманентния грим, консумативи за перманентен грим и Микроблейдинг.

Има груби и фини пигментни частици. Първият вариант е подходящ за засенчване на сянка. Съставът лежи в насипен слой, а резултатът може лесно да бъде коригиран и отстранен с лазер.Видове пигменти за перманентен грим

Изборът на пигменти за вежди зависи от техниката на нанасяне. Някои майстори предпочитат неорганични пигменти, други използват хибридни бои, които включват както органични, така и неорганични компоненти. Някои предпочитат течните бои, други предпочитат по-плътните. За микроблейдинг козметиците използват по-плътни, подобни на паста бои, тъй като те са най-подходящи за работа в тази техника.

Струва си да се знае, че концентрацията на оцветителя по никакъв начин не е свързана с неговата плътност. Да се каже, че колкото по-дебела е боята, толкова по-ярка е, е погрешно. Плътността на пигмента се осигурява от състава на основата (пълнителя), като глицерин, който се използва при производството на повечето съвременни алкохолни бои. Освен алкохоли, боите съдържат вещества, които насърчават по-бързото заздравяване на кожата, като екстракт от хамамелис – естествен антисептик.


Предимствата на органичните пигменти за перманентен грим за устни (в сравнение с неорганичните бои) включват:

по-наситени нюанси;
голяма издръжливост и устойчивост.

Органичните пигменти са фино диспергирани. Размерът им варира от 50 до 250-300 нанометра. Размерът на частиците не влияе върху възможността за отстраняването им с лазер или средство за отстраняване. Такива размери се задават в процеса на синтезиране на органични пигменти, поради технологичните особености на производството.

Неорганични пигменти: предимства и недостатъци

Точно като хибридните багрила, неорганичните пигменти за татуиране на вежди могат да бъдат гъсти или течни. Подобно на органичните пигменти, неорганичните не се разтварят във вода (да не се бъркат с багрилата, които се разтварят във вода – такива вещества не се използват при производството на мастила за татуировки и PM). Тези бои съдържат метални оксиди. Частиците на неорганичните съединения като правило са по-големи от органичните, но размерът им в съвременното производство не надвишава 450 нанометра. Висококачествен пигмент за микроблейдинг.

Съществуват редица погрешни схващания относно неорганичните пигменти:

  1. Неорганичните бои са по-подходящи за перманентен грим в линейни техники (коси). – Това не е вярно. За всяка техника (без значение дали е пръскане или косми) са подходящи както хибридни, така и неорганични бои. В този аспект е важна само квалификацията на козметика.
  2. Неорганичните бои се отстраняват по-добре с лазер. — Напротив, поради особеностите на производството на неорганична боя, тя може да бъде многократно по-трудна за отстраняване от кожата, отколкото хибридна. Това се дължи и на факта, че неорганичните пигменти за татуиране на вежди подлежат на инверсия на цвета. Някои вещества, като червеният железен оксид, са в състояние да загубят хидроксилната си група, след което цветът се променя от червен в сив.

Пигменти за микроблейдинг и микропигментация

  • Други разлики между неорганични и органични съединения:
  • по-заглушени, по-малко ярки цветове;
  • по-малка издръжливост;
  • висока вероятност от инверсия на цветовете
  • Органичните пигменти не подлежат на инверсия;
  • примитивен начин на производство, който не отговаря на днешните реалности.

Хибридните пигменти са най-добрият избор за професионалисти

Хибридните бои съдържат органични и неорганични компоненти. Такива авторски пигменти можете да закупите в онлайн магазина на студио за перманентен грим ВЕЖДИ. Те се отличават с издръжливост, наситеност на цветовете, не се превръщат в нежелани нюанси с течение на времето, лесно се коригират и издържат дълго време.

Последни публикации

7 храни които да ядете за по-здрава кожа

7 храни които да ядете за по-здрава кожа

В тази статия ще разгледаме кои са основните 7 храни които да ядете за по-здрава кожа. Всеки знае значението на правилното хранене за по-здрава и по-млада кожа. Яденето на вашите пет на ден, пиенето на много вода и намаляването на захарта ще имат положителен ефект. Но кои храни трябва да потърсите да включите в диетата […]

Вижте повече
Ползи от слънчевата светлина за кожата

Ползи от слънчевата светлина за кожата

Ползи от слънчевата светлина за кожата, косата и здравето. Слънчева светлина за депресия . Слънчевата светлина може да помогне на хората, страдащи от депресия . Поради по-малкото излагане на слънце може да възникне определена форма на депресия, наречена сезонно афективно разстройство (SAD). Това се случва главно през зимата или през есента. През 2001 г. проучване, […]

Вижте повече
Полезно ли е слънцето за нашата кожа

Полезно ли е слънцето за нашата кожа

Полезно ли е слънцето за нашата кожа? Всички знаем, че твърде много слънце може да бъде вредно за кожата ви, но правилният баланс на слънчева светлина може да има удивителен лечебен ефект върху тялото и ума ви. И така, как слънчевата светлина може да помогне за подобряване на вашето здраве? Може да помогне за облекчаване […]

Вижте повече

Споделете ни в:

Запази час сега!