Пигменти за микроблейдинг и микропигментация

Пигменти за микроблейдинг и микропигментация

Пигменти за микроблейдинг и микропигментация. Пигментът е оцветяващ елемент, с който можете да придадете на веждите си желания нюанс и да премахнете несъвършенствата под формата на асиметрия или белези. Изборът на вид пигмент зависи от вида на перманентния грим, консумативи за перманентен грим и Микроблейдинг.

Има груби и фини пигментни частици. Първият вариант е подходящ за засенчване на сянка. Съставът лежи в насипен слой, а резултатът може лесно да бъде коригиран и отстранен с лазер.Видове пигменти за перманентен грим

Изборът на пигменти за вежди зависи от техниката на нанасяне. Някои майстори предпочитат неорганични пигменти, други използват хибридни бои, които включват както органични, така и неорганични компоненти. Някои предпочитат течните бои, други предпочитат по-плътните. За микроблейдинг козметиците използват по-плътни, подобни на паста бои, тъй като те са най-подходящи за работа в тази техника.

Струва си да се знае, че концентрацията на оцветителя по никакъв начин не е свързана с неговата плътност. Да се каже, че колкото по-дебела е боята, толкова по-ярка е, е погрешно. Плътността на пигмента се осигурява от състава на основата (пълнителя), като глицерин, който се използва при производството на повечето съвременни алкохолни бои. Освен алкохоли, боите съдържат вещества, които насърчават по-бързото заздравяване на кожата, като екстракт от хамамелис – естествен антисептик.


Предимствата на органичните пигменти за перманентен грим за устни (в сравнение с неорганичните бои) включват:

по-наситени нюанси;
голяма издръжливост и устойчивост.

Органичните пигменти са фино диспергирани. Размерът им варира от 50 до 250-300 нанометра. Размерът на частиците не влияе върху възможността за отстраняването им с лазер или средство за отстраняване. Такива размери се задават в процеса на синтезиране на органични пигменти, поради технологичните особености на производството.

Неорганични пигменти: предимства и недостатъци

Точно като хибридните багрила, неорганичните пигменти за татуиране на вежди могат да бъдат гъсти или течни. Подобно на органичните пигменти, неорганичните не се разтварят във вода (да не се бъркат с багрилата, които се разтварят във вода – такива вещества не се използват при производството на мастила за татуировки и PM). Тези бои съдържат метални оксиди. Частиците на неорганичните съединения като правило са по-големи от органичните, но размерът им в съвременното производство не надвишава 450 нанометра. Висококачествен пигмент за микроблейдинг.

Съществуват редица погрешни схващания относно неорганичните пигменти:

  1. Неорганичните бои са по-подходящи за перманентен грим в линейни техники (коси). – Това не е вярно. За всяка техника (без значение дали е пръскане или косми) са подходящи както хибридни, така и неорганични бои. В този аспект е важна само квалификацията на козметика.
  2. Неорганичните бои се отстраняват по-добре с лазер. — Напротив, поради особеностите на производството на неорганична боя, тя може да бъде многократно по-трудна за отстраняване от кожата, отколкото хибридна. Това се дължи и на факта, че неорганичните пигменти за татуиране на вежди подлежат на инверсия на цвета. Някои вещества, като червеният железен оксид, са в състояние да загубят хидроксилната си група, след което цветът се променя от червен в сив.

Пигменти за микроблейдинг и микропигментация

  • Други разлики между неорганични и органични съединения:
  • по-заглушени, по-малко ярки цветове;
  • по-малка издръжливост;
  • висока вероятност от инверсия на цветовете
  • Органичните пигменти не подлежат на инверсия;
  • примитивен начин на производство, който не отговаря на днешните реалности.

Хибридните пигменти са най-добрият избор за професионалисти

Хибридните бои съдържат органични и неорганични компоненти. Такива авторски пигменти можете да закупите в онлайн магазина на студио за перманентен грим ВЕЖДИ. Те се отличават с издръжливост, наситеност на цветовете, не се превръщат в нежелани нюанси с течение на времето, лесно се коригират и издържат дълго време.

Последни публикации

Как да се справим със суха кожа

Грижа за кожата на лицето: проблеми и домашни грижи

Кожата на лицето е много чувствителна и възприемчива към околната среда, външните фактори, които често оказват негативно влияние върху нея. Стресът, замърсеният въздух, недохранването, лошите навици, използването на декоративна козметика водят до негативни последици: кожата става суха, възникват различни възпалителни процеси, появяват се черни петна. Можете да научите повече за почистването на лицето с апарат […]

Вижте повече
Диодна лазерна епилация в София

Диодна лазерна епилация в София

Диодена лазерна епилация: характеристики, плюсове и минуси на устройството Кое момиче не мечтае за идеално гладка кожа на тялото си, без досадни косъмчета? Съвременните лазерни технологии позволяват постигане на желания ефект, особено популярен е диодният лазер. Използва се в козметологията от около четиридесет години и си е създала отлична репутация. Нека да разберем как работи […]

Вижте повече
Неоперативна блефаропластика в София

Неоперативна блефаропластика в София

Неоперативна блефаропластика в София или Fibroblast(плазма лифтинг в София) се извършва се с Plasma Pen – уред, който използва ниска мощност и подходяща безопасна честота за козметични цели. При прилагането му няма опасност от страничен ефект. Прочетете повече за услугата за неоперативна блефаропластика в София и изпробвайте в нашият козметичен център. Плазменият лифтинг с Plasma […]

Вижте повече

Споделете ни в:

Запази час сега!