Процедури с хиалуронова киселина в София

Процедури с хиалуронова киселина в София

В тази статия ще разгледаме какво е хиалуронова киселина и какви са нашите процедури с хиалуронова киселина в София?

Ще се опитаме да говорим за това популярно вещество с прости думи.

Тъй като в медицинската терминология определението за хиалуронова киселина ще даде на малко хора разбиране за това какво чудотворно вещество е това: хиалуроновата киселина е несулфатиран гликозаминогликан, компонент на междуклетъчния матрикс и органичен полизахарид .

Е, сега с прости, немедицински термини.

Хиалуронът, хиалуроновата киселина или по – просто – хиалуроновата киселина ( така най – често я наричат ​​потребителите ), е органична субстанция , която се произвежда в по- големи или по-малки количества в почти всички клетки на течностите и тъканите на нашето тяло . . Голямо количество хиалуронова киселина се произвежда в молекулите на тъканите на ставния хрущял, очната ябълка, мозъка, сърдечните клапи, слюнката и, разбира се, кожата. Кожата представлява повече от половината от целия хиалуронат, открит в човешкото тяло.

Вижте повече за нашите козметични услуги, които включват и няколко метода на работа с хиалуронова киселина. Повече за нашите процедури с хиалуронова киселина в София и Перник, можете да разгледате в сайта.

Хиалуроновата киселина осигурява еластичност

Хиалуроновата киселина осигурява еластичност и нормално функциониране на тъканите, като задържа водните молекули и ги свързва в междуклетъчното пространство. Това е основната му задача – да поддържа водния баланс на всички телесни тъкани. Това е хидратацията на клетките, запазването на тяхната младост и функционалност. Също така, хиалуронатът насърчава клетъчната пролиферация и тяхното възстановяване.

Най-важната и удивителна характеристика на хиалуроновата киселина е способността на една молекула от веществото да задържа влагата хиляди пъти повече от собственото си тегло. Благодарение на това свойство клетките на съединителната тъкан са защитени от дехидратация.

Така че един грам хиалуронат може да привлече до 6 литра вода, докато се задържа само точното количество вода, невъзможно е да се пренасища клетката – това е уникалната способност на хиалуроната.

Ето защо хиалуроновата киселина стана толкова популярна в индустрията за красота.

Но ако тялото ни е способно да произвежда хиалуронова киселина самостоятелно, защо е толкова популярна при външна употреба? Има няколко причини за това.

·         Около 0,2 грама хиалуронат на килограм от цялото тяло. При средно тегло от 65 кг човешкото тяло съдържа само 14 грама хиалуронат (около една чаена лъжичка от веществото за цялото тяло), докато една трета (около 5 грама) се разгражда и синтезира ежедневно.

Процесът на разцепване на хиалуроновата киселина се ускорява под въздействието на ултравиолетовите лъчи, нейният синтез спира в клетките на кожата, поради което след продължително излагане на слънце кожата става суха и дехидратирана, процесът на стареене се ускорява.

Много хора ни се довериха и изпробваха хиалуронов филър за уголемяване на устни с ултразвук, свържете с нас за повече информация или прочете в сайта.

 След различни наранявания и операции в състава на кожата, хиалуроновата киселина става много по-малко, т.к. увеличава се консумацията му за възстановяване на органи и засегнати тъкани.

Производството на хиалуронова киселина също се влияе от редица различни външни фактори. Количеството на произведеното вещество намалява поради следните причини: лоши навици, недохранване, стрес, неблагоприятна екология, некачествена вода и други негативни външни фактори.

Най -значимото, защото най-неизбежната причина е възрастта. В достатъчни количества хиалуроновата киселина се произвежда на възраст от 25 години. След 25 години синтезът на хиалуронат се забавя, след 40 години, поради липсата му, тялото не може да синтезира колаген в достатъчни количества, процесът на стареене става необратим.  Съответно, ако в организма няма достатъчно хиалуронат, се появяват първите признаци на стареене – суха кожа, бръчки, матов тен. Попълвайки липсата на хиалуронова киселина, ние забавяме процеса на стареене.

Това е тайната на популярността на хиалуроновата киселина.

Начини за компенсиране на липсата на хиалуронова киселина в организма.

С годините производството на хиалуронат в организма намалява, започва естественият процес на стареене.

Какво можем да направим, за да попълним количеството хиалуронова киселина, като по този начин забавим процеса на стареене на кожата?

Водене на здравословен начин на живот (премахване на лоши навици като пушене и пиене на алкохол)

Спазване  на режима на пиене (здрав човек се препоръчва да консумира 35 ml вода на 1 килограм телесно тегло на ден, тоест около 2 литра вода за жени и 3 литра за мъже)

Правилно  хранене и добавяне на храни, съдържащи хиалуронова киселина (месни хрущяли и бульони, банани, бобови растения, соя, зърнени култури, както и картофи, цвекло и други нишестени зеленчуци)

Грижа за кожата (овлажняване с козметика и UV защита)

Козметични  процедури (инжекционни техники)

Как се получава хиалуроновата киселина?

Хиалуроновата киселина се получава по два начина: животински суровини и изкуствен метод.

Първият метод за извличане на хиалуронат от риби, хрущяли на едър рогат добитък и петел е нещо от миналото.

По-широко и универсално използван е вторият, изкуствен метод – синтеза на хиалуронова киселина в лаборатории, при който се получава лекарство, което е абсолютно идентично с естественото, но с висока степен на пречистване и без чужди компоненти, които предизвикват алергични реакции.

Хиалуроновата киселина се използва в медицината, козметологията, дерматологията:

– офталмология и очна хирургия, производство на контактни лещи

– Ортопедия: лечение на ставни и костни заболявания

– естетична медицина

– хирургия: лечение на рани, трофични язви, изгаряния

– хранителни добавки

– грижа за кожата на лицето

– смяна и корекция на форми, попълване, моделиране на овала на лицето.

Хиалуроновата киселина е търсена в козметологията поради невероятния и видим ефект, който има върху кожата на лицето.

Въздействие върху кожата

Хиалуроновата киселина има невероятен овлажняващ ефект, който превъзхожда всяка друга овлажняваща козметика:

– привлича водни молекули и ги задържа

– предотвратява изпаряването на влагата чрез образуване на защитен филм

– предпазва от неблагоприятни външни фактори

– синтезира еластин и колаген

Можем да кажем, че хиалуроновата киселина има подмладяващо и освежаващо действие. Хидратираната кожа е здрава кожа.

Ефект върху кожата на лицето :

– интензивна хидратация на кожата

– подобряване на цвета, излъчване

– повишаване на еластичността

– намаляване на грапавостта

– изглаждане на фините бръчки

– забавяне на процеса на стареене

Достатъчното ниво на влага позволява на процеса на възстановяване на тъканите да работи пълноценно.

За кожата на лицето хиалуронатът се използва за две цели: овлажняване   и контуриране. Овлажняващият ефект се постига с помощта на козметични продукти, съдържащи хиалуронова киселина. Контурна пластика – изглаждане на бръчки, коригиране и промяна на обема на различни зони на лицето – включва инжекции по техниката.

Използването на хиалуронова киселина в козметиката

Всяка година популярността на хиалуроновата киселина нараства, тя се използва във формулировките на различни козметични продукти – кремове, лосиони, маски, серуми, червила и други продукти за грижа за кожата.

Съществува погрешно схващане, че този метод за използване на хиалуронова киселина е неефективен, т.к. диаметърът на нейната молекула е многократно по-голям от разстоянието между молекулите на кожата. Изследванията обаче показват друго. Хиалуроновата киселина, която е на повърхността на кожата за дълго време, навлиза както в горните й слоеве, така и в дермата, като дава необходимата влага на клетките, като по този начин ги овлажнява и предотвратява преждевременното стареене. Между другото, за да овлажните горните слоеве на кожата, достатъчно е да намерите веществото на повърхността.

За по-дълбоко проникване в слоевете на кожата, козметиката използва фрагментирана молекула хиалуронат.

Но не забравяйте, когато използвате продукти, съдържащи хиалуронова киселина, че в състава на козметиката хиалуронатът е отговорен само за овлажняващия ефект. Усещане за свежест на кожата, отпочинало лице, руж, защита от външни неблагоприятни фактори на околната среда – този резултат ще даде продуктът при ежедневна употреба. Добавете тук правилното хранене, правилния сън, разходките на чист въздух – и резултатът няма да закъснее.

За по-дълбока хидратация, за изглаждане на бръчки или промяна на формата на скулите, устните и други части на лицето се използват инжекции и различни хардуерни техники с хиалуронова киселина.

Използването на хиалуронова киселина в козметологията и дерматологията

Хиалуроновата киселина придоби огромна популярност в козметологията, тъй като нито един козметичен продукт няма да реши проблема с насищането на кожата по същия начин, както козметичните процедури.

За по-ефективен и видим резултат в сравнение с използването на козметика се използват инжекции с хиалуронат.

Нека поговорим по-подробно за метода – инжекции с хиалуронова киселина.

Инжекциите с хиалуронова киселина са един от най-безопасните и ефективни методи за подмладяване на кожата. С тяхна помощ стана възможно да се променят и коригират привидно необратими процеси, свързани с възрастта, като дълбоки и плитки бръчки и гънки, отпуснатост на кожата; стана възможно общото подмладяване, моделиране и добавяне на липсващия обем към отделни части на лицето, които се променят с възрастта. Ефектът от процедурите се забелязва веднага – кожата придобива равномерен тон, става еластична и тонизирана, бръчките се изглаждат.

Такива инжекционни процедури се превърнаха в отлична алтернатива на хирургическата интервенция. Процедурата отнема сравнително малко време, практически е безболезнена и не изисква време за възстановяване и рехабилитация. Инжекциите се инжектират директно в проблемната зона, запълвайки празнините и коригирайки несъвършенствата на кожата. Използването на инжекции с хиалуронова киселина е възможно както за кожата на лицето, така и за други части на тялото.

Процедури с хиалуронова киселина в София

Не забравяйте, че за прилагането на тези процедури е необходима консултация с козметолог или дерматолог. Също така не забравяйте, че козметичните процедури с хиалуронова киселина имат дългосрочен, но не и доживотен ефект! Действието на хиалуроновата киселина може да продължи от 8 до 12 месеца. Освен това част от веществото се отделя от тялото, а другата част се абсорбира като естествен компонент.

Прочетете повече за метода и процедурата, която предлагаме на нашите клиенти – процедура безиглено уголемяване на устни с хиалуронов филър и ултразвук

Показания за употреба на хиалуронова киселина

Показания за предписване на процедури с хиалуронова киселина:

– дълбоки и плитки бръчки

– гънки

– белези

– тъмни петна

– отпусната и суха кожа

– асиметричен овал на лицето

– добавяне на обем, коригиране на формата на отделни части на лицето

– укрепване на космените фоликули

Препарати с хиалуронова киселина се предписват за овлажняване, лифтинг, общо подобряване на състоянието на кожата, изглаждане на бръчки, коригиране на формата и промяна на обема на отделни части на лицето (устни, скули, бузи и др.). Също така, лекарствата се използват за лечение на засегнатите области на кожата.

Има няколко вида инжекционни процедури, използващи различни видове хиалуронова киселина.

Видове хиалуронова киселина

Хиалуроновата киселина е вещество, чиито молекули могат да имат различна структура. Именно структурата на молекулата определя какви свойства има този или онзи вид хиалуронова киселина и как влияе върху клетките на нашето тяло.

Хиалуронова киселина с ниско молекулно тегло

Хиалуроновата киселина с ниско молекулно тегло има отлични противовъзпалителни свойства и се използва за лечение на различни видове обриви, акне и някои кожни заболявания като псориазис. Също така хиалуроновата киселина с ниско молекулно тегло се използва в състава на козметичните кремове, т.к. той е в състояние да проникне по-дълбоко в слоевете на епидермиса (външния слой на кожата).

Хиалуронова  средномолекулярна киселина

Средномолекулярната киселина стимулира процеса на клетъчно делене и задейства синтеза на собствена хиалуронова киселина. Най-често се използва в медицината за лечение на очни заболявания и артрит.

Хиалуронова киселина с високо молекулно тегло

Тази хиалуронова киселина е търсена в козметологията поради бавното й разграждане в тъканите. Функцията на макромолекулната киселина е да задържа водни молекули. Такава киселина задържа и абсорбира вода повече от другите видове хиалуронова киселина. Използва се в медицината, в козметологията и не се използва в козметиката.

Козметологът предписва тази или онази процедура в зависимост от възрастта, състоянието на кожата и нуждите на пациента. Нека разгледаме по-подробно видовете инжекционни процедури с хиалуронова киселина, използвани в козметологията.

Видове инжекционни процедури с хиалуронова киселина

В съвременната козметология има много процедури, използващи хиалуронова киселина, ще разгледаме най-често срещаните начини за борба с нежеланите промени, свързани с възрастта.

– Биоревитализация

Тази процедура включва въвеждането на лекарството чрез серия от инжекции. Благодарение на въвеждането на хиалуронова киселина в средните и дълбоките слоеве на епидермиса и дермата, се стимулира работата на фибробластите на кожните клетки, които са отговорни за производството на колаген и еластин, резултатът е дълбока хидратация на кожата и нейното подмладяване . Хиалуроновата киселина активира обновяването на клетките, ускоряват се всички метаболитни процеси.

Тази процедура, като правило, се извършва върху открити участъци от кожата, изложени на ултравиолетово лъчение – лице, шия, деколте, ръце. Въпреки че теоретично тази процедура е подходяща за всяка част от кожата.

Биоревитализацията

Биоревитализацията се извършва както за терапевтични цели (работа с възрастови промени и пигментация на кожата), така и за превенция (ранно стареене, суха кожа).

-Мезотерапия

С помощта на мезотерапия, лекарството, което включва хиалуронова киселина, заедно с аминокиселини, витамини A, C, E, P, се инжектира в по-дълбоките слоеве на дермата (слоя на кожата, който е по-дълбок от горния слой – епидермисът). Процедурата е много ефективна поради по-дълбоко инжектиране на лекарството в слоевете на кожата, процесът на подмладяване започва вътре. След въвеждането лекарството започва да взаимодейства с водните молекули, образува се гелообразно вещество, което запълва бръчките и други неравности на кожата.

Процедурата по мезотерапия се назначава при наличие на плитки белези и белези, стрии, бръчки, суха кожа и акне. Използва се и за коригиране на телесните обеми.

Тази процедура се прилага както върху открити участъци от кожата (определени части на лицето,  ръцете, шията, деколтето), така и в областта на корема, бедрата и задните части.

Надяваме се с тази дълга и подробна статия да сте се запознали с основните характеристики на хиалуроновата киселина и ако имате нужда от неиното използване можете да ни се доверите! Заповядайте в нашият козметичен център, за да Ви предложим и направим процедури с хиалуронова киселина в София!

Последни публикации

Пигменти за микроблейдинг и микропигментация

Пигменти за микроблейдинг и микропигментация

Пигменти за микроблейдинг и микропигментация. Пигментът е оцветяващ елемент, с който можете да придадете на веждите си желания нюанс и да премахнете несъвършенствата под формата на асиметрия или белези. Изборът на вид пигмент зависи от вида на перманентния грим, консумативи за перманентен грим и Микроблейдинг. Има груби и фини пигментни частици. Първият вариант е подходящ […]

Вижте повече
С какво ламинирането на миглите се различава

С какво ламинирането на миглите се различава от другите процедури?

В тази статия ще разгледаме с какво ламинирането на миглите се различава от другите процедури? Какво е ламиниране? За разлика от обикновената спирала, след ламиниране визията става по-изразителна и естествена, което добавя увереност на красивите дами в тяхната неустоимост. Съставът за процедурата включва протеин-кератин, който възстановява, укрепва корените, удължава миглите, активира спящите космени фоликули.Консумативи за […]

Вижте повече
Висококачествен пигмент за микроблейдинг

Какви са естествените пигменти в перманентния грим?

Може би ще ви разочароваме, но е крайно време да разгледаме този мит. Няма естествени пигменти за перманентен грим. Терминът „естествен“ в козметологията се отнася до наличието в продукта на компоненти от растителен или животински произход. Нито един от легалните европейски производители на бои за перманентен грим не използва компоненти от растителен или животински произход […]

Вижте повече

Споделете ни в:

Запази час сега!