Как да изглеждате по-млади по естествен начин

Как да изглеждате по-млади по естествен начин

1. Ходете поне 15 минути всеки ден, за да изглеждате по-млади

Тъй като ходенето е обичайна дейност за нас, ефектите му върху различни аспекти на човешкото здраве са подробно проучени. Въз основа на резултатите от 12-годишно проучване, ежедневната 15-минутна разходка намалява смъртността с цели 22%. Този процент е дори по-висок за по-дълги и по-активни тренировки.

Някои обаче не виждат ходенето като „аеробна“ тренировка и пренебрегват ползите от ходенето. Аеробните упражнения обаче могат да бъдат определени като упражнения, които стимулират сърцето и дихателните пътища да изпомпват повече кислород в мускулите. Дори бавното ходене прави всичко това. Но колкото по-бързо вървите, толкова по-висока е аеробната активност.

Световната здравна организация публикува изследване, което установява, че енергичните аеробни упражнения с умерена интензивност (като ходене) намаляват времето, прекарано в сън, и увеличават продължителността на съня сред хората с хронично безсъние в сравнение с нощите, когато не са спортували през деня.

Техният съвет е да правите поне 30 минути физическа активност на ден. Или общо поне 150 минути умерено или 75 минути интензивно натоварване на седмица, за да се повлияят защитните свойства на организма. Препоръчителното време (ходенето е най-лесно) не трябва да се прави наведнъж. Ако не можете да ходите 30 минути, ходете два пъти на ден по 15 минути, това е също толкова добро.

Не всеки може да тренира във фитнеса или да тича 10 етажа надолу по стълбите, но повечето от нас могат да ходят. С всички тези предимства, споменати по-долу, една малка разходка на ден си заслужава. Можете да започнете постепенно и да напредвате според вашата издръжливост и правилното темпо. Всичко, от което се нуждаете, е приличен чифт обувки и 15 минути на ден!

Ползи от ходенето:

Повишената сърдечно-съдова, дихателна и циркулаторна активност означава, че хранителните вещества отиват там, където трябва, за да поддържат тренировката.

Вместо да съхранява енергия, тя се използва и органите, мускулите и костите стават по-здрави. Телата ни са създадени да се движат!

Без ни най-малко съмнение, заседналият начин на живот, който не позволява на тялото да се упражнява достатъчно, води до заболяване. Заседналият начин на живот е съвсем реална ситуация, която се счита за един от най-важните проблеми на общественото здраве в обществото, тъй като причинява много хронични заболявания и милиони преждевременни смъртни случаи годишно.

Ще го загубите, ако не го използвате – и става дума за всичко – от мускулна сила до когнитивност.

Разходките на открито също имат благоприятен ефект върху психичното здраве. Естествената среда (далеч от електроника и други разсейващи фактори) подобрява настроението, намалява стреса и намалява депресията.

Как да изглеждате по-млади по естествен начин?

Слънцето ни захранва с важен витамин D, чиято липса в човешкото тяло вече е епидемия в индустриалния свят. Но ходенето на закрито е почти толкова добро.

Всяка тренировка на тялото, включително ходенето, намалява риска от нараняване, подобрява мобилността, увеличава снабдяването с кръв и хранителни вещества, като по този начин укрепва костите и съединителната тъкан.

Лекарите  препоръчват ходенето пеша, за да се намали рискът от хипертония, висок холестерол, инсулт и диабет.

Мета-анализ на проучвания за ходене, продължили средно 11 години в седем различни страни, установи, че редовното ходене намалява честотата на сърдечно-съдовите заболявания с 31% и намалява риска от смъртност с 32%.

Последни публикации

Ползите от пълноценният сън

Ползите от пълноценният сън

Възрастните трябва да могат да спят 7-8 часа, но това може да варира при отделните индивиди. Нуждата от сън при децата е значително по-висока от тази при възрастните. Юноши 9 часа и бебета дори 16 часа на ден. Интересно е да се отбележи, че бебетата прекарват половината от съня си в REM фазата. С напредване […]

Вижте повече
Как да се запазим красиви и жизнени за по-дълго

Как да се запазим красиви и жизнени за по-дълго

Подхранете кожата си с естествени продукти за грижа за кожата, за да изглеждате по-младиЗа да изглежда по-млада, да остане красива, хидратирана и здрава, кожата се нуждае от всички минерали, мастни киселини и витамини всеки ден. Защото точно като цялото ви тяло, което се нуждае ежедневно от разнообразие от добре усвоими и естествени хранителни вещества (понякога […]

Вижте повече
Как да останем млади и красиви по-дълго

Как да останем млади и красиви по-дълго

В тази стия ще разлгедаме как да останем млади и красиви по-дълго? Яжте богати на антиоксиданти храни или хранителни добавки, за да изглеждате по-млади. Свободните радикали са химични съединения и нестабилни молекули, които тялото произвежда като реакция на околната среда и друг натиск, тъй като тялото обработва храната и реагира на околната среда. Следователно е […]

Вижте повече

Споделете ни в:

Запази час сега!