Полезно ли е слънцето за нашата кожа

Полезно ли е слънцето за нашата кожа

Полезно ли е слънцето за нашата кожа? Всички знаем, че твърде много слънце може да бъде вредно за кожата ви, но правилният баланс на слънчева светлина може да има удивителен лечебен ефект върху тялото и ума ви. И така, как слънчевата светлина може да помогне за подобряване на вашето здраве?

  1. Може да помогне за облекчаване на депресията

Излагането на слънчева светлина кара мозъка ви да освобождава хормона на доброто настроение серотонин, повишавайки настроението и помагайки на човек да се чувства спокоен и концентриран.

Повече за нашите козметични услуги и подобряването на вашето здраве и кожа.

Намаленото излагане на слънце е свързано със спад в нивата на серотонин, което може да доведе до тежка депресия със сезонен модел, известна още като сезонно афективно разстройство или САР.

Свързаните с тревожност разстройства и пристъпите на паника също са свързани със смяната на сезоните и намалената слънчева светлина.

Полезно ли е слънцето за нашата кожа

  1. Помага за изграждането на здрави кости

Излагането на слънчеви лъчи кара кожата на човека да произвежда витамин D, който играе важна роля за здравето на костите.

Ниските нива на витамин D са свързани с рахит при деца и болести, разрушаващи костите, като остеопороза и остеомалация.

Лекува някои кожни заболявания

Известно е, че излагането на слънце помага при няколко кожни заболявания, като лекарите препоръчват излагане на UV радиация за лечение на псориазис, екзема, жълтеница и акне.

Изследванията разкриват предварителни връзки между слънчевата светлина като потенциално лечение на няколко други състояния, включително ревматоиден артрит, системен лупус еритематозус, възпалително заболяване на червата и тиреоидит.

Доказани ползи от слънчевата светлина за кожата, косата и здравето

Слънчевата светлина не само помага на тялото ни да реагира на травматични ситуации, но също така има различни допълнителни функции, включително регулиране на кръвното налягане, управление на освобождаването на инсулин и превръщането на мазнини и въглехидрати в енергия.

Нека да разгледаме предимствата на слънчевата светлина за вашата кожа, коса и цялостно здраве.

Ползи от слънчевата светлина за здравето

Увеличава доставката на витамин D

Не е тайна, че слънцето е един от най-богатите източници на витамин D, който е от съществено значение за доброто здраве. Като нанасяте непрекъснато слънцезащитни кремове и лосиони върху кожата си всеки път, когато излезете от дома си, вие се лишавате от този ценен витамин.

Витамин D е жизненоважен за здравето и здравината на вашите кости и зъби, за поддържане на имунната ви система, за защита срещу деменция и стареене на мозъка, както и за минимизиране на симптомите на астма. Може да се изненадате да разберете, че той също предпазва тялото ви от рак. Но имате ли нужда от пряка слънчева светлина за витамин D?

Доставянето на витамин D се увеличава поради слънчевата светлина, поради което е известен още като витамин на слънчевата светлина. Най-вече всяка тъкан в тялото ни се регулира от активната форма на витамин D

Дефицитът на витамин D възниква поради липса на излагане на слънце на открито

Слънчевата светлина понижава нивата на кортизол

Хормонът на стреса е известен като кортизол. Може да увеличи апетита ви и експертите предполагат, че високите нива на кортизол водят до наддаване на тегло . В проучване, проведено от Центъра за неврология, Университета на Колорадо, беше установено, че чрез излагане на ярка светлина нивата на кортизол могат да бъдат намалени

Последни публикации

Хранителни добавки за красота

Хранителни добавки за красота

Хранителни добавки за красота, които могат да ви помогнат да изглеждате по-млади Дефицитът на витамини и минерали, както и дехидратацията и нездравословните храни са много често срещани в съвременното общество и всички те, смесени заедно, могат бързо да променят кожата ви и да я направят да изглежда по-стара, суха, уморена и пълна с бръчки. Затова […]

Вижте повече
Как да изглеждате по-млади по естествен начин

Как да изглеждате по-млади по естествен начин

1. Ходете поне 15 минути всеки ден, за да изглеждате по-млади Тъй като ходенето е обичайна дейност за нас, ефектите му върху различни аспекти на човешкото здраве са подробно проучени. Въз основа на резултатите от 12-годишно проучване, ежедневната 15-минутна разходка намалява смъртността с цели 22%. Този процент е дори по-висок за по-дълги и по-активни тренировки. […]

Вижте повече
Какво представляват пептидите

Какво представляват пептидите

Какво представляват пептидите? Пептиди за кожата: какво представляват, ползи и странични ефектиПолучавате по-гладка и стегната кожа с тази съставка, повишаваща колагена.Серуми, лосиони, нощни кремове, емулсии или всеки друг продукт за грижа за кожата, ще намерите пептиди навсякъде. Пептидите за кожата служат за множество цели и има толкова много причини, поради които се намират в почти […]

Вижте повече

Споделете ни в:

Запази час сега!