Как да останем млади и красиви по-дълго

Как да останем млади и красиви по-дълго

В тази стия ще разлгедаме как да останем млади и красиви по-дълго? Яжте богати на антиоксиданти храни или хранителни добавки, за да изглеждате по-млади.

Свободните радикали са химични съединения и нестабилни молекули, които тялото произвежда като реакция на околната среда и друг натиск, тъй като тялото обработва храната и реагира на околната среда. Следователно е напълно нормално да имате малко свободни радикали в тялото си.

Въпреки това, делът на свободните радикали в тялото може да се увеличи значително и поради тяхната висока активност вместо това ще започнат да атакуват собствените клетки на тялото, увреждайки ги. Увредените клетки от своя страна произвеждат нови свободни радикали.

В заключение, ако тялото не може да обработва и премахва свободните радикали ефективно, може да се получи оксидативен стрес, който може да увреди клетките, ДНК и функциите на тялото, което води до цялостно стареене на тялото.

Антиоксидантите са защитен механизъм срещу свободните радикали. Всеки антиоксидант обаче изпълнява различна функция и не е взаимозаменяем с друг.

Ето защо е важно да имате балансирана и разнообразна диета. Прочетете повече за богатите на антиоксиданти храни и ползите за здравето от антиоксидантите.

Как да останем млади и красиви по-дълго?

Антиоксидантни ползи:

Преди всичко антиоксидантите стимулират и значително повишават защитните сили на организма срещу патогени и засилват имунната система. Също така правилните и готини дрехи и облекло са ключови за здравето. В заключение, те помагат за елиминирането на вредните токсични вещества, потискат и предотвратяват появата и развитието на много опасни заболявания, допринасят за лечението на почти всички хронични заболявания и могат да ви помогнат да изглеждате по-млади.

Антиоксиданти:

Бавни процеси на стареене

По-нисък холестерол

Намалете риска от атеросклероза

Намалете риска от сърдечни заболявания и инсулт

Бавна болест на Алцхаймер

Освен това намалява вероятността от развитие на тумори

В заключение, намалете щетите от цигарения дим и т.н.

7 богати на антиоксиданти хранителни добавки за борба със свободните радикали:

Витамин Ц

Витамин Е

Селен

Цинк

Куркумин

Витамин А

Екстракт от корен на глухарче

Прочетете повече за ползите за здравето на антиоксидантите и богатите на антиоксиданти храни

4. Избягвайте нездравословна храна

Яденето на твърде много преработена и нездравословна храна може да причини увреждане на клетките и ДНК поради увеличения брой свободни радикали. Това увреждане на клетките, наричано още оксидативен стрес, е свързано с по-бързото стареене.

Антиоксидантите обаче могат да защитят вашите клетки. Прочетете повече за оксидативния стрес и здравословните храни, богати на антиоксиданти.

5. Избягвайте продукти за грижа за кожата, които съдържат парабени, силикони и други химически съединения

Проблемът е, че за да изглеждаме по-млади – толкова много вярваме в чудотворните кремове, че сме готови да се отровим. Прилагаме ги в кожата си и се надяваме, че те ще ни накарат да изглеждаме по-млади и да изчезнат бръчките.

Е, трябва да знаете, че е доказано от учените, че повечето от тези чудотворни кремове се състоят не само от токсични и канцерогенни съставки, но и 0% здравословни мастни киселини, витамини и минерали, от които кожата ви наистина се нуждае.

Така че истината е, че повечето от тези кремове съдържат токсични съставки, които причиняват не само кожни проблеми, но и преждевременно стареене, сериозни проблеми с развитието на децата, рак и т.н. и ефектът, който получавате от тези кремове е, че те просто ще скрият щетите – не го лекува.  

Последни публикации

Ползите от пълноценният сън

Ползите от пълноценният сън

Възрастните трябва да могат да спят 7-8 часа, но това може да варира при отделните индивиди. Нуждата от сън при децата е значително по-висока от тази при възрастните. Юноши 9 часа и бебета дори 16 часа на ден. Интересно е да се отбележи, че бебетата прекарват половината от съня си в REM фазата. С напредване […]

Вижте повече
Как да се запазим красиви и жизнени за по-дълго

Как да се запазим красиви и жизнени за по-дълго

Подхранете кожата си с естествени продукти за грижа за кожата, за да изглеждате по-младиЗа да изглежда по-млада, да остане красива, хидратирана и здрава, кожата се нуждае от всички минерали, мастни киселини и витамини всеки ден. Защото точно като цялото ви тяло, което се нуждае ежедневно от разнообразие от добре усвоими и естествени хранителни вещества (понякога […]

Вижте повече
Как да останем млади и красиви по-дълго

Как да останем млади и красиви по-дълго

В тази стия ще разлгедаме как да останем млади и красиви по-дълго? Яжте богати на антиоксиданти храни или хранителни добавки, за да изглеждате по-млади. Свободните радикали са химични съединения и нестабилни молекули, които тялото произвежда като реакция на околната среда и друг натиск, тъй като тялото обработва храната и реагира на околната среда. Следователно е […]

Вижте повече

Споделете ни в:

Запази час сега!