Хранителни добавки за красота

Хранителни добавки за красота

Хранителни добавки за красота, които могат да ви помогнат да изглеждате по-млади

Дефицитът на витамини и минерали, както и дехидратацията и нездравословните храни са много често срещани в съвременното общество и всички те, смесени заедно, могат бързо да променят кожата ви и да я направят да изглежда по-стара, суха, уморена и пълна с бръчки.

Затова фокусът ви не трябва да е само върху кремовете и лосионите, които да нанесете върху кожата си, нито върху грима, който да прикрие несъвършенствата, а върху витамините и минералите, тъй като те играят най-важната роля за здравия тен.

добавки за красота, които могат да подобрят здравето на кожата ви и могат да ви помогнат да изглеждате по-млади за по-дълго:

1. Добавка за красота – витамин Е

Витамин Е е един от най-мощните естествени антиоксиданти, така че едно от основните му качества е да предпазва клетките ни от умиране, особено клетките на кожата. Следователно витамин Е поддържа кожата гладка, еластична и хидратирана.

Хранителни добавки за красота

2. Добавка за красота – витамин А

Витамин А или ретинол е един от най-добрите ви войници в битката срещу свободните радикали, защото това естествено съединение насърчава растежа на клетките и предпазва кожата ви от стареене.

3. Добавка за красота – витамин С

Известните способности на витамин С са да предпазва от настинки и грип, но също така може да подобри текстурата и гладкостта на кожата. Това е така, защото витамин С е мощен антиоксидант, който блокира разрушаването, причинено от свободните радикали, което до голяма степен е свързано с процеса на стареене.

4. Добавка за красота – витамин D

Основната функция на витамин D е да осигури усвояването на калция от хранителните вещества и транспортирането му до костите. И така, този витамин ви дава здрави кости, които да ви поддържат през годините.

5. Добавка за красота – витамин биотин

Биотинът играе важна роля за здравето на кожата, косата и ноктите, тъй като е един от най-важните витамини и полезни добавки за красота за осигуряване на растеж и обновяване на клетките.

6. Добавка за красота – Коензим Q10

Коензим Q10 (също CoQ10) е важно витаминно и антиоксидантно съединение за тялото. Подпомага физическата издръжливост, предпазва клетките и допринася за производството на енергия, но също така поддържа тялото ви младо. Освен за хранителни добавки можете да се консултирате и за цени за счетоводни услуги или счетоводни услуги в София.

7. Добавка за красота – колагенови пептиди

Двете аминокиселини в протеиновия колаген – пролин и глицин – са от съществено значение за формирането и възстановяването на ставите, костите, мускулите и сухожилията, но също така помагат на кожата да запази стегнатия си вид.

Последни публикации

Ползите от пълноценният сън

Ползите от пълноценният сън

Възрастните трябва да могат да спят 7-8 часа, но това може да варира при отделните индивиди. Нуждата от сън при децата е значително по-висока от тази при възрастните. Юноши 9 часа и бебета дори 16 часа на ден. Интересно е да се отбележи, че бебетата прекарват половината от съня си в REM фазата. С напредване […]

Вижте повече
Как да се запазим красиви и жизнени за по-дълго

Как да се запазим красиви и жизнени за по-дълго

Подхранете кожата си с естествени продукти за грижа за кожата, за да изглеждате по-младиЗа да изглежда по-млада, да остане красива, хидратирана и здрава, кожата се нуждае от всички минерали, мастни киселини и витамини всеки ден. Защото точно като цялото ви тяло, което се нуждае ежедневно от разнообразие от добре усвоими и естествени хранителни вещества (понякога […]

Вижте повече
Как да останем млади и красиви по-дълго

Как да останем млади и красиви по-дълго

В тази стия ще разлгедаме как да останем млади и красиви по-дълго? Яжте богати на антиоксиданти храни или хранителни добавки, за да изглеждате по-млади. Свободните радикали са химични съединения и нестабилни молекули, които тялото произвежда като реакция на околната среда и друг натиск, тъй като тялото обработва храната и реагира на околната среда. Следователно е […]

Вижте повече

Споделете ни в:

Запази час сега!